Колко е важно грижата за любимите ни същества да ни дава спокойствие и сигурност

3.5.2024 г.

Точно като нас животните имат „забавния“ навик да се нараняват и разболяват, когато най-малко го очакваме. Независимо дали става въпрос за неправилно преценен скок от дивана или изненадваща алергия – кашлянето на домашния любимец често може да доведе до посещение при ветеринар, а това невинаги е леко за портфейла!

Тук идва мястото на застраховката за домашни любимци. Ролята ѝ е на защитна мрежа за здравето на твоето куче или котка, защото целта ѝ е да помогне, когато сметките за ветеринарен лекар изглеждат по-страшни от звука на прахосмукачката за котка. И така, какво е застраховка за домашни любимци и защо трябва да я обмислиш за твоя четирикрак член на семейството?

Застраховката за домашни любимци работи подобно на здравната застраховка на хората, тъй като помага да се осигури финансово покритие за разходите за ветеринарни грижи. Собствениците на домашни любимци плащат премии (напр. тримесечно, шестмесечно или годишно) за застрахователна полица, която отчита възрастта, породата, съществуващото здравословно състояние на животното и вида на домашния любимец (котка или куче).

Възстановяване на разходи: запознай се с процеса за завеждане на щети.

Важно е да си наясно с условията на застрахователното покритие по полицата, преди да я сключиш.

Като цяло плащаш предварително от джоба си за всички необходими ветеринарни грижи (или изработваш план за плащане с твоя ветеринарен доставчик) и след това подаваш към застрахователя формуляр за иск заедно с документи за извършените разходи и други съпътстващи документи, във връзка с медицинското състояние на животното.

След преглед на твоя иск застрахователят ти възстановява договорената сума — обикновено под формата на директно плащане по банков път. Размерът на обезщетението зависи от условията на твоята застраховка.

Защо да осигуриш защита за твоя домашен любимец и портфейл?

Застраховката за домашни любимци може да бъде спасителна, когато твоят домашен любимец се нуждае от медицинска помощ. Помага ти да се предпазиш от финансовото бреме на неочаквани ветеринарни сметки, като същевременно осигурява спокойствие, защото знаеш, че си осигурен в случай на спешност.

Колко струва застраховката за домашни любимци?

Цената ѝ варира в зависимост от набор от фактори като пол и възраст, порода на твоя домашен любимец и други.

За точна информация за премията може да получиш оферта от тук: https://brokerins.bg/pet-insurance/.

Струва ли си застраховката за домашни любимци?

Когато става въпрос за здравето на твоя домашен любимец, застраховката ти помага да си подготвен. Наличието на застрахователна полица за домашни любимци може да те защити (и твоя портфейл също) от неочаквани ветеринарни сметки и да гарантира, че твоите космати приятели винаги могат да получат най-добрата грижа, когато имат нужда от нея.


В крайна сметка решението зависи от теб — ако се интересуваш да научиш повече за възможностите за застраховане на домашни любимци, които Колонад предлага, може да разгледаш подробностите относно застраховката тук: https://www.colonnade.bg/individualni-klienti/partniorski-programi/zastrahovka-zashtiteni-lapi.